Slipade solglasögon

De flesta som bär glasögon har nog någon gång behövt välja mellan att behålla sina vanliga glasögon på och att ta på sig solglasögonen – mellan att se skarpt men vara obekväm, eller se lite sämre men slippa bli bländad. Med slipade glas i dina solglasögon slipper du välja och ser precis lika bra som med dina vanliga glas, utan att behöva kisa!

Visst vore det skönt att kunna behålla solglasögonen på oavsett situation och synfel? Att slippa bli bländad av den starka solen när du kör bil med progressiva glasögon, eller när du är ute och njuter av en båttur på sjön. Genom att skaffa solglasögon med styrka så slipper du bli bländad av solen. Du blir också en säkrare bil- och båtförare eftersom du plötsligt ser mycket bättre i solljuset. Och visst vore det bekvämt, för oss med läsglasögon, att slippa ta av våra läckra solglasögon för att ta på våra läsglasögon, när vi sitter på uteserveringen och ska beställa från menyn.

Idag kan allaoavsett synfel få slipade solglas. Den enda begränsning som finns rör formen på bågen. Vissa bågmodeller fungerar helt enkelt inte att sätta in slipade glas i, exempelvis de bågar som har en välvd form. Väljer man en båge gjord för klarglas, då får man ju också alldeles egna personliga solglasögon.

Det är inte baranär du är ute och kör bil eller båt som solglasögon med styrka kan vara skönt att ha på sig. Även när du är ute och joggar eller tar ett cykelpass kan de ge dig en bättre och skönare synkomfort. Och för golfspelaren kan det här med att slippa bli bländad och ha ett bra seende verkligen göra skillnad på en bra runda och en miserabel. För att inte tala om tennisspelaren som måste stå ut med att solen lyser i ögonen i vissa delar av matchen. Idag finns också ett större utbud med sportglasögon anpassade efter just din sport som du kan specialbeställa med slipade solglas.

En annan fördel, utöver ökad synkomfort, är förstås att slipade solglas ger ett 100 procentigt uv-skydd för dina ögon. Inte nog så viktigt eftersom solens starka strålar är farliga för våra ögon i det långa loppet.