Solglasögon – snyggt, bekvämt & säkert

Vi älskar att vara ute i solen! Och ett par snygga solglasögon är inte bara en accessoar eller en bekvämlighetsgrej – de hjälper till att skydda dina ögon från skadlig strålning. I våra butiker hittar du ett brett utbud av solglasögon i alla stilar – allt från de senaste trenderna till sportiga eller mer klassiska modeller.

Det finns också olika sorters glas med olika egenskaper som du kan välja mellan för att skydda ögonen mot solen. Solglas med eller utan styrka, färgskiftande glas eller helt enkelt klarglas med hundraprocentigt UV-skydd. Välj det solskydd som passar dig bäst – det viktigaste är att du väljer att skydda dina ögon!

Skydda dina ögon från de farliga UV-strålarna

Vi är väl informerade om att vår hud är känslig för solens starka strålar, men även våra ögon behöver skyddas mot de skadliga uv-strålarna. Vår hud har förmågan att reparera och ersätta skadade celler, men här står ögat sig slätt då ögat inte har den förmågan. Därför är det mycket viktigt att redan i unga år skydda ögonen för de starka solstrålarna.

Viktigt att skydda barnens ögon

Många vuxna är måna om att de egna solglasögonen måste vara bra och coola. Men bredvid dem går barnen, utan vare sig solhatt eller solglasögon. Det är inte så bra eftersom solglasögon redan från barnsben kan minska risken för ögonsjukdomar på äldre dagar.

 

 

Polariserande glas för den aktive

Om du rör dig mycket i starkt reflekterande solljus – till exempel i skidbacken eller på sjön – så bör du ha solglasögon med polariserande glas. De tar bort blänk från reflexer vilket både ger ett bättre skydd för dina ögon och låter dig se bättre. De är även bra för dig som är extra ljuskänslig.

Solglasögon med styrka – mer frihet i vardagen

De flesta som bär glasögon har nog någon gång behövt välja mellan att behålla sina vanliga glasögon på och att ta på sig solglasögonen – mellan att se skarpt men vara obekväm, eller se lite sämre men slippa bli bländad. Med slipade glas i dina solglasögon slipper du välja och ser precis lika bra som med dina vanliga glas, utan att behöva kisa!

Färgskiftande glas – bekvämt både inom- & utomhus

Färgskiftande glas är klara inomhus och när det är kväll. Går du ut på dagtid så får de snabbt en färgad ton som gör att du slipper bli bländad. De är inte solglas, utan komfortglas som ändrar färg efter ljusförhållandena för att du ska få ett så bekvämt seende som möjligt. Både inomhus och utomhus – dag som kväll.


Suncovers

Suncovers är ett par bekväma, lätta och polariserande solglasögon som du sätter utanpå dina befintliga bågar. En enkel och smidig lösning som finns i olika modeller, storlekar och färger.